• Din cirkulära ateljé
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK

Köp skinn från Elmo Leather.


Ljungbergs textil

För dig som älskar att skapa med textilier av högsta kvalitet – nu hittar du Ljungbergs moderna klassiker i vår materialskattkista! Det är med en stor stolthet och glädje vi kan berätta att vi inlett ett samarbete med Ljungbergs och därmed har möjlighet att erbjuda er deras högkvalitativa, moderna och klassiska textilier med färgsprakande mönster som sätter tonen i varje rum. Låt mönster av anrika formgivare som Stig Lindberg, Viola Gråsten eller nutida designern Maria Åström få inspirera dig till ditt nästa projekt!

Kanske vill du hotta upp hemmet, sy dig en snygg väska till våren, eller varför inte sy snygga kuddar till balkongen? Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan skapa för vackra kreationer med dessa tyger. De är tillverkade av 100% lin eller lin/bomull. Behöver vi säga att de kommer att hålla en hel livstid? Var så säker på det. Denna tidlösa design med hållbara material är som klippt och skuret för dig som vill bevara dina alster för dig själv eller ge bort till en vän. 

Ljungbergs textilier är en kulturskatt – ständigt aktuell och under ständig utveckling. Sedan mitten av förra seklet har Ljungbergs tillverkat tryckta textilier av högsta kvalitet. Allt från rekonstruerade 1700-talsmönster till klassiker av formgivare som Stig Lindberg, Viola Gråsten och Sven Markelius, samt mönster av dagens framstående formgivare. 

Erik Ljungberg (1907-1983) grundade Ljungbergs Textiltryck AB 1948. Han var en ivrig förespråkare av bevarande och förvaltande av svensk designtradition. På sin tid var han landets skickligaste textiltryckare, bland annat anlitad av Svenskt Tenn för produktionen av företagets Josef Frank-tyger. Erik hade en omvittnad känsla för textil mönsteråtergivning. I sitt arbete med Signerad Textil bidrog han med långt mer än bara det trycktekniska, bland annat skapade han flera unika tygkvaliteter i syfte att bättre återge enskilda mönsters karaktär och känsla. 

Länge var Ljungbergs starkt förknippat med Floda, men år 2015 köpte Berghems Väveri det anrika företaget då företagen haft ett samarbete med. Tidigare har Berghem och Ljungbergs haft ett samarbete inom Svensk Textil i Samverkan. 

Anna-Karin Ericsson, Berghems Väveri AB & Ljungbergs berättar att de väver textilier i Berghem och beroende på tryckteknik trycks de på ett par olika företag runt Borås och några handtrycks i England. 

Ljungbergs fantasifulla om än stilrena tryck på textilier av högsta kvalitet är vida populärt både nationellt och internationellt! Visste du till exempel att FN-HÖGKVARTERET i New York pryds av Sven Markelius komplicerade mönster Pythagoras, tryckt på sammet i Floda. 

I vår skattkista av material kan du hitta detta vackra mönster och få möjlighet att pryda ditt hem eller kontor, eller varför inte dig själv med Pythagoras, eller med just ditt favoritmönster från någon av textilhistoriens mest anrika formgivare! 

Dyk in i vår materialskattkista och låt dig inspireras!

Skapa med tyger från Ljungbergs