• Din cirkulära ateljé
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK

Om My Maker Box


Om oss

Vi älskar att vara kreativa, skapa och snickra. Inspirerade av vårt intresse och bakgrund vill vi ge fler möjlighet att göra egna hållbara produkter som lever länge.


Nu är vi igång – i släktens fotspår

Vi är mor och son i en släkt som gillar göra saker. Allt från att fälla träd i skogen och bygga hus till skrädderi och kursledning i textila tekniker. Men vi är också entreprenörer och samhällsbyggare. Birgittas miljöengagemang startade som 13-årig fältbiolog, fortsatte med miljövetenskap och ett arbetsliv för hållbar utveckling. Parallellt har hantverket funnits där i eget skapande, utbildning på Stenebyskolan och flera projekt inom hållbar design. Oskar har arbetat med e-handel i flera år och längtar efter att hitta ett hus att bygga om.


Överskottsmaterial – dags att agera

Det är mars 2020 och våra samtal vid köksbordet börjar snurra kring de fina material som industrin producerar i vår närhet runt Borås. Och även det överskottsmaterial som blir över när man testar nya kollektioner, vid tillskärning och snickeri. Med utgångspunkt i detta föds My Maker Box affärsidé. Kunde vi utnyttja överblivet kvalitetsmaterialet för att skapa designade, hållbara produkter? Vi gjorde slag i saken, fick positiva reaktioner hos producenter av textil, trä, tapet och skinn i Sjuhärad och möjlighet att köpa spillmaterial av hög kvalitet.


En önskan om cirkulärt levande - här för att stanna

Vi beskrev vår idé för utvalda formgivare och visade dem materialet vi hade tillgängligt. De blev entusiastiska och har under arbetets gång gjort flera olika skisser innan vi hittade rätt produkter utifrån det material vi har tillgång till just nu. Att arbeta med spillmaterial är en utmanande designprocess men också mer kreativ. Arbetet med produkterna tog fart och tanken med My Maker Box klarnade: Baserat på överblivet kvalitetsmaterial tar vi fram materialsatser till produkter designade av professionella formgivare. Produkterna skapar du själv!


Unika produkter av hög kvalitet – redo att skapas av dig

Den första kollektionen har nu tagit form! Den består av produkter för hemmet men även praktiska accessoarer. Vi prioriterar produkter som går att använda och kommer utöka kollektionen framöver. Det som gör våra produkter unika är kombinationen av kvalitetsmaterial, design och lokal produktion. Produkten kan vara densamma men materialet kommer förändras i takt med att vi får tillgång till material från våra samarbetspartners. Ibland finns det till exempel bara ett exemplar av ett tyg, snacka om att få vara unik! För att du ska kunna sätta ihop produkter av trä utan en hel maskinpark så samarbetar vi med lokala snickerier. Vi vill lyfta fram svensk produktion av material och tjänster, även om det blir en prisbild vi inte är så vana vid att se för privat konsumtion. Vi hoppas du känner en stolthet och glädje att vara en del i detta samarbete!

Tack för att du väljer att handla hållbart och lycka till med ditt skapande!Produktkit

HandlaMaterialskatter

Handla