• Materialsatser med hållbarhet i fokus
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK


Material

När vi skapar saker på egen hand vill vi att det ska hålla länge. Därför väljer vi våra material med stor omsorg för att kunna erbjuda så bra produkter som möjligt. 

My Maker Box finns mitt i Tygriket i Borås och här produceras inte bara svenska tyger av högsta klass utan även garn, skinn, trä och andra fina naturmaterial. Vi är stolta över vårt samarbete med företag i vår närhet och glada över att kunna erbjuda dig svenskproducerat material av mycket hög kvalitet. Företagen har ofta offentliga verksamheter som kunder. De ställer höga krav på miljövänliga material som håller i längden och det gör att de blir lite dyrare. Men det är material du sällan hittar i vanliga butiker. Några av företagen i vår närhet är Ludvig Svensson, Kasthall, Boråstapeter, Elmo LeatherHolgers Stugmaterial och Sätila of Sweden.

Vi är stolta över att kunna erbjuda dig dessa kvalitetsmaterial och även över att kunna ta vara på material som ibland blir över vid produktionen. Det gör att du får en hållbar och unik produkt. När vi tar fram våra makerboxar börjar vi med att förbereda materialet så att det ska bli enklare för dig att skapa. Beroende på vilken produkt vi jobbar med är det olika många steg, där vi använder duktiga hantverkare.

Vår träback Ribb föregås exempelvis av att snickare förädlar trät genom att såga, hyvla och borra delarna för att materialsatsen ska bli komplett. Genom att arbeta med material av hög kvalitet och utbildade hantverkare och formgivare kan vi garantera hög kvalitet och finish på alla våra produkter.

Vissa material får vi mycket av och vi kan då erbjuda fler produkter med just det materialet, men ibland finns materialet bara i ett enda exemplar, som till exempel ett unikt möbeltyg. Besök oss regelbundet, vi uppdaterar våra produkter löpande utifrån de material vi köper in – samma produkt men nya material.