• Din cirkulära ateljé
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK


Hantverk

Hantverk är för oss något alldeles extra. Det har funnits med oss i släkten under lång tid och är något vi vill värna om även i framtiden. I tider när samhället till stora delar bygger på massproducerande av produkter med kort hållbarhet vill vi istället vårda fina material och skapa ett hantverk som håller i det långa loppet.

Att få arbeta med fina material gör något extra med oss och på en gång sätter det igång en kreativitet och skaparglädje till ett hantverk. Oavsett om det handlar om fina möbeltyger eller planhyvlad furu har varje material sin egen charm. Möbeltygernas grövre struktur där slitsyrkan lyser igenom. Furubrädor som håller i många, många år. Tapeter där färg, form och design blandas till en helhet som skänker harmoni i vilket hem som helst. Att få arbeta med händerna och skapa sitt eget hantverk med dessa material är något alldeles extra!

Förr i tiden tog hantverket mer plats i våra hem. Vi värdesatte det egna skapandet högre och många människor arbetade inom yrken där man var specialiserad inom olika tekniker. Oavsett om man arbetade som sömmerska, skomakare, garvare, keramiker eller möbelsnickare hade man en stolthet i sitt yrke och hantverk som är svår att hitta idag.

När man pratar om hantverk idag kan det syfta på en mängd olika tekniker och inriktningar. För många betyder hantverk att man med hjälp av saker man har hemma skapar nya saker med händerna. För andra kan det handla om att man ritar, skissar och designar innovativa produkter att använda i hemmet. Det finns inga rätt och fel utan det är den egna stoltheten som står i centrum och ska värdesättas.

Vi vill att fler ska upptäcka vilka positiva effekter hantverk har för oss och vill underlätta för eget skapande. Vi vill också att fler ska upptäcka vilka fina material som finns att tillgå. Kombinationen av hantverket, fina material och attraktiva produkter är svårslagen, och det är precis det du hittar hos oss. Ända sedan dag ett har vi velat inspirera fler till att snickra, sy och skapa, och med våra materialsatser blir det enklare att komma igång med just ditt hantverk.