• Din cirkulära ateljé
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK

Skillnaden mellan skinn och läder

|19/03, 2021

Skillnaden mellan skinn och läder

När man bearbetar skinn, för att det ska motstå förruttnelse, kallas det att man garvar det. När skinnet sedan är bearbetat brukar man helt enkelt kalla de stora djurens hudar för läder och de mindre djurens hudar för skinn. Läder eller skinn är ett material som mår bra av att behandlas med olika oljor för att bibehålla sin mjukhet och inte spricka över tid. Vårdar man det på rätt sätt får man ett material och produkt som håller under lång, lång tid.

Har du sytt i skinn eller läder med skomakarsöm någon gång? Det är en rolig utmaning för dig som vill sy med en ny teknik i ett material av hög kvalitet. När man syr använder man två nålar och syr en dubbel söm som blir stark och håller över tid.. Skinn är ett av våra favoritmaterial att skapa med. Få material andas kvalitet på samma sätt och det finns massor av fina saker man kan göra bara kreativiteten får flöda fritt!

Skinnfodralet Vira är vår makerbox där du får testa på just skomakarsöm som teknik. Att slutresultatet dessutom är riktigt snyggt och praktiskt behöver väl knappast sägas.