• Din cirkulära ateljé
Klarna / Leverans 2–5 dagar / Fri frakt över 399 SEK

I huvudet på en designer del 1

|18/12, 2020

I huvudet på en designer del 1

Vi tog ett snack med Catarina von Matern som designat vår compact-living möbel Ribb! Catarina har lång erfarenhet av formgivning och design som möbelsnickare. Hon ville ta fram en mångsidig möbel för alla rum, som står sig med tiden!

Vad var dina intentioner med Ribb?

Jag vill sprida nyfikenhet och glädje i att vilja göra själv. Jag vill visa att det inte behöver vara svårt att snickra och att när man själv kan och gör, får man känna en stor tillfredsställelse, vilket man blir glad av.

Man blir stolt och man vill ta hand om produkten man gjort. Man får också en ”aha upplevelse” om hur saker görs, varför och att det tar lite tid att skapa. Det är spännande och man blir faktiskt nästan lite kär i det man själv gjort. Då tar man också hand om sin produkt på ett annat sätt. Det finns en hållbarhetstanke i det, man bygger in kärlek i det man skapat och då tar man hand om det mer.

Däremot bör det man snickrar i början inte vara allt för svårt, då läggs det kanske åt sidan. En förutsättning här har därför varit att det skall vara lätt, roligt och inte kräva en massa egna verktyg.

Jag ville också göra en produkt som man alltid kan behöva, vill ha kvar länge och som de flesta har behov av även om vi har mycket grejer redan, något som inte bara är ytterligare en “pryl”. Jag ville göra något fint och bra och som ger stolthet att man snickrat alldeles själv. En möbel som man gärna vill ha framme och använda och som det finns många olika platser för, i varje rum.

Jag ville också att den person som själv snickrat den, helt och fullt ska känna själv att det är hens produkt. Det vill säga att jag som designat den inte är viktig i sammanhanget utan det är tillverkaren själv som får huvudrollen, som får känna stolthet och glädje. Det är tillverkaren själv som beroende på val av ytbehandling, val av användningsområde och val av plats helt gör den till sin egen.